پروپوزال پایان نامه ساختار بازار و انتقال قیمت صیفی جات

پروپوزال پایان نامه ساختار بازار و انتقال قیمت صیفی جات پروپوزال پایان نامه ساختار بازار و انتقال قیمت صیفی جات

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : word

حجم فایل : 999 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 259

برچسبها : دانلود پروپوزال ساختار بازار انتقال قیمت صیفی جات

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروپوزال پایان نامه بررسی ساختار بازار و انتقال قیمت صیفی جات استان یزد (مطالعه موردی: خیار گلخانه ای)

پروپوزال بررسی ساختار بازار و انتقال قیمت صیفی جات استان یزد (مطالعه موردی: خیار گلخانه ای)

Investigation of Market Structure and Price Transmission of Kitchen Garden in Yazd Province (Case Study: Greenhouse Cucumbers)

از جنبه های استراتژیک ساختار بازار می توان به میزان تمرکز فروشندگان، میزان تمرکز خریداران، درجه تمایز محصول و شرایط ورود به بازار اشاره کرد. در این ﺧصوص، ساﺧتار هر بازاری را در میان دو شکل انتزاعی انحصار و رقابت کامل می توان جای داد. از ویژگی های تعیین کننده نوع بازار توانایی بنگاه ها در قیمت گذاری و تعیین مقدار تولید است. تفاوت این بازارها بر اساس ویژگی هایی همانند تعداد بنگاه ها، درجه آزادی ورود و ﺧروج، میزان دسترسی به اﻃﻼعات، درجه همگنی کاﻻهای عرﺿه شده و میزان سود اقتصادی بیان می شود، بازار مطلوب دارای ساﺧتار رقابت کامل می باشد زیرا در این ﺻورت است که رفاه مجموع گروه های بازار حداکثر می شود. با شناسایی آن ها می توان ماهیت قیمت گذاری، رقابت در بازار و نوع بازار بین رقابت و انحصار کامل را مشخص نمود. روابط متقابل رقابت به عنوان یک متغییر ساختاری بازار با سایر متغییرهای ساختاری، رفتاری و عملکردی مطرح می شوند و ساختار بازار تحت تاثیر ماهیت رقابت و قیمت گذاری در بازار است. ساختار بازار یکی از فاکتورهای مهم در شکل گیری قیمت می باشد. الگوی انتقال قیمت توسط عواملی مانند ویژگی ها کالا، انتقال محصول، و ساختار بازار اداره می شود و از عناصر مهم برای تولید محصولات با ارزش افزوده است. این که چگونه شوک های قیمتی در یک بازار به بازارهای دیگر منتقل می شوند، انتقال قیمت نامیده می شود که این امر می تواند به صورت افقی(مکانی) یا عمودی باشد...

امکان کشت ﺧیار گلخانه ای (Cucumis sativus) با توجه توسعه تکنولوژی و همچنین دوره رشد کوتاه آن را در اکثر مناﻃﻖ آب و هوایی فراهم است و مهمترین محصول گلخانه ای ایران محسوب می شود به طوری که 95 درﺻد سطﺢ زیرکشت های گلخانه ای کشور را به ﺧود اﺧتصاص داده است. محصولات گلخانه ای بیشترین تولید را در یزد دارند. 60 درصد تولیدات گلخانه ای استان یزد به خارج از کشور صادر می شود که عمده ظرفیت های صادراتی محصولات گلخانه ای استان، خیار سبز با ظرفیت 216 هزار تن است. این استان دومین تولید کننده محصولات گلخانه ای کشور محسوب می شود و 90 درصد از سطح زیر کشت و تولیدات گلخانه ای استان به محصول خیار سبز گلخانه ای تعلق داشته است. کل محصولات جالیزی 5/4123 هکتار، سطح زیر کشت این محصول 6/1202 هکتار، عملکرد 98/289931 کیلوگرم، میزان تولید و سطح محصولات گلخانه ای سبزی و صیفی دارای سطح 12400000 متر مربع و تولید تن 2/395600 تن در سال 93 می باشد. از جمله موارد ضروری به منظور برنامه ریزی صحیح برای توسعه تولید و صادرات بررسی ساختار بازار است. ساختار بازار بر انتقال قیمت اثر می گذارد یکی از مهم ترین مولفه های اثر گذار بر رفاه تولید کنندگان عوامل بازاریابی و مصرف کنندگان یک کالا، چگونگی انتقال قیمت در زنجیره عرضه کالاست. که از دیدگاه سیاست گذاری نیز با اهمیت است، این نوسانات قیمت چنانچه منجر به انتقال نامتقارن گردد بسیار حائز اهمیت خواهد بود ...

شاخص های ساختار بازار

از جمله شناخته شده ترین شاخص های ساختار بازار می توان به شاخص نسبت تمرکز و شاخص هرفیندال اشاره نمود.

شاخص نسبت های تمرکز (CR)

نسبت های تمرکز، اندازه سهم بزرگترین بنگاه های تولیدی از کل تولید بازار را اندازه گیری می کند. برای نمونه نسبت تمرکز n را با CRn نشان داده و بیان گر نسبت مجموع فروش n تا از بزرگترین بنگاه های تولیدی به کل تولید بازار است.

مهم ترین مزیت این شاخص سهولت و سادگی محاسبه آن می باشد. اما این شاخص از کلیه اطلاعات موجود در بازار استفاده نمی کند و فقط به اطلاعات مربوط به بنگاه های بزرگ توجه دارد.

شاخص هرفیندال (HI)

برای رفع بعضی نواقص وارد بر نسبت های تمرکز هرفیندال شاخصی را برای اندازه گیری قدرت انحصاری بازار پیشنهاد کرده این شاخص را شاخص هرفیندال HI نامیده می شود.

در معادله فوق (فرمول در فایل پروپوزال دانلودی) n تعداد بنگاه هایی که در بازار وجود دارند و Si سهم تولید بنگاه هایی که در بازار هستند را نشان میدهند. این شاخص هم تعداد بنگاه ها و هم اندازه نسبی شان را نشان می دهد. ساختار این شاخص طوری هست که از تمامی اطلاعات موجود در بازار استفاده می کند. این شاخص بین دو عدد صفر و یک قرار دارد و هر چه به عدد صفر نزدیک شود بازار به سمت رقابتی شدن (تمرکز کمتر) و هر چه به عدد یک نزدیک شود بازار به سمت انحصاری شدن (تمرکز بیشتر) حرکت می کند. عکس این شاخص نوع ساختار بازار را نشان می دهد. در این مطالعه از طریق مقایسه شرایط بازار صیفی جات ایران با ویژگی های مرتبط با ساختار بازارهای مختلف، این هدف تحقیق یافت.

حاشیه ی بازاریابی (MA)

عبارت است از تفاوت قیمت پرداختی مصرف کننده با قیمت دریافتی زارع می باشد. یعنی حاشیه بازاریابی شامل هزینه کلیه فعالیت ها و عملیات انجام شده توسط بنگاه های بازاریابی و واسطه ها می باشد ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید