تحقیق تاثیر رنگ بر حافظه کودکان دبستانی

تحقیق تاثیر رنگ بر حافظه کودکان دبستانی تحقیق تاثیر رنگ بر حافظه کودکان دبستانی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1103 KB

تعداد صفحات : 150

بازدیدها : 199

برچسبها : رنگ کودکان حافظه دانش آموزان

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی و پایان نامه بررسی و تعیین تأثیر رنگ بر حافظه دانش آموزان کلاس اول شهرستان کرج

معرفی تحقیق تاثیر رنگ بر حافظه کودکان دبستانی

حافظه موضوعی است که از دیر زمان مورد توجه انسان بوده و او همواره برای شناخت و بهبود آن کوشیده است. در واقع کمتر فردی است که با توانمندی های حافظه خویش درگیر نبوده و برای تقویت آن تلاش نکند. از نظر مردم، موفقیتهای تحصیلی و شغلی مستقیما با این توانایی ارتباط دارد. پژوهشگران و رهبران عموما افرادی با حافظه قوی بوده و از آن در راه رسیدن به اهداف خود کمک گرفته اند. هر چند حافظه قوی به معنای هوش و خلاقیت زیاد نیست آزمایشها نشان داده اند که این دو، با حافظه ارتباط مستقیم دارند. ...

بزرگسالان به خاطر آگاهی هایی که از مفاهیم رنگها دارند، با مخفی کردن تمایلات طبیعی خود ضعفهای روانی خویش را سرپوش می گذارند. اما کودک قادر نیست در این باره دروغ بگوید او از اینکه بشنود بیماری روحی دارد نمی ترسد و دنیای رنگی خود را ویران ساخته رفتارش طبیعی و از روی صداقت است. اگر تصمیم بگیرد حتما موهای زنی را به رنگ بنفش نقاشی کند هیچ چیز مانعش نخواهد بود و این صمیمیت با خود، می تواند گره بسیاری از مشکلات را بگشاید. کودک در رنگ آمیزی هیچ اجباری ندارد که رنگهای پخته را بکار ببرد. او فقط از رنگهایی استفاده می کند که مورد پسندش باشد و بر حسب سلیقه رنگهای تند یا ملایم را بر می گزیند. کودک در توازن و تقسیم رنگها از حس غریزی تعجب آوری برخوردار است و نمودی که در این راه نشان می دهد قابل تحسین و تشویق می باشد. تنها با مشاهده رنگ لوازم و اشیاء نمی توان قدرت درک کودک را نسبت به رنگها افزایش داد بلکه بازی با رنگ، بازی یادآوری رنگها، تناسب رنگها با یکدیگر. بازی با کارت شناسایی رنگ نیز نقش مؤثری دارند. از راه رنگ آمیزی می توان به نقص چشم یا عدم شناخت پاره ای از رنگها در کودکان پی برده آنها را معالجه کرد. در واقع نقاشی کودکان کتابی است جالب و ارزنده که همه این مطالب را می توان در آن خوانده و این در صورتی امکان پذیر است که کودک به روش آزاد پرورش یافته باشد.

هدف پژوهش:

بررسی و تعیین تأثیر رنگ بر حافظه دانش آموزان کلاس اول شهرستان کرج

رنگ شناسی کودکان

قدرت بینایی نوزاد با تشخیص تاریکی از روشنایی آغاز می شود و سپس حرکت را تشخیص می دهد و آنگاه شکل اشیاء توجه او را جلب می کند. شناخت رنگها آخرین مرحله است. تشخیص تاریکی از روشنایی اولین مرحله و ابتدایی ترین احساس بینایی است.

پس از اینکه کودک به سنین بالاتر راه یافت قدرت تمایز رنگها نیز در او افزایش می یابد و هر رنگی برایش معنی و مفهوم روحی پیدا می نماید. کودک به طور طبیعی به رنگهای روشن، شاد و امید بخش علاقمند و رنگهای تیره و ناامید کننده گریزان است او تن های مختلف یک رنگ را تشخیص نمی دهد و همه درجات مختلف قرمز را به رنگ لاله می بیند. تن های گوناگون آبی در دنیای پیرامونش برایش یک رنگ است، آبی دریا و از رنگ زرد جزء شعاع خورشید نمی شناسد. رنگ شناسی کودکان رابطه مستقیمی با اشیاء مورد تماس آنها دارد.

این مطلب نشان می دهد که کودکان به رنگهای اشیاء موجود در محیط توجه دارند و حتی بعضی مواقع این اشیاء از طریق زبان رنگی خود یا کودکان ارتباط برقرار می کنند. البته پس از یک دوره سنی مسئله رنگ در ذهن کودک تثبیت می گردد و به حدی این درک رشد می نماید که از لحاظ روانشناسی رنگها و تأثیرپذیری آنها در کودکان 5 ساله به بالا همانند افراد بالغ می گردد. اگر کودکان را که دارای سن های مختلف می باشند برگزینیم و به هر یک تعدادی اشکال هندسی که دارای رنگهای مختلفند نشان دهیم که آنها را از نظر شکل و اندازه و خواه از لحاظ رنگ با یکدیگر مقایسه کنند. ...

فصل اول : مقدمه

مقدمه

بیان مسئله

هدف پژوهش

اهمیت موضوع

فرضیات پژوهش

متغیرهای اساسی پژوهش

تعاریف عملیاتی

فصل دوم : پیشینه تحقیق

مفهوم رنگ

پیدایش رنگها

دسته بندی رنگها

رنگ شناسی کودکان

رویت رنگ

طبیعت رنگها

آمیزش رنگها

اختلالات رویت رنگ

فیزیولوژی رنگ

تقویت درک رنگ

حافظه

رشد حافظه در نوباوگی

حافظه چیست ؟

انواع حافظه

حافظه کوتاه مدت

حافظه بلند مدت

اندازه گیری حافظه (یادآوری با فرایندشناسی بازآموزی)

حافظه سازنده

عوامل موثر بر یادگیری وتقویت حافظه

تداعی اندیشه ها

درباره فرایند به خاطر سپردن

حافظه و فراگیری

فصل سوم : روش اجرای تحقیق

جامعه آماری

روش تحقیق

نمونه

حجم نمونه

روش نمونه گیری

ابزار تحقیق

روش و چگونگی اجرا

روش آماری

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل

جدول گروه رنگی و بازشناسی همراه با نمودار

جدول برای گروه سیاه و سفید همراه با نمودار

جدول برای بازشناسی گروه سیاه و سفید همراه با نمودار

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

خلاصه مطالب

محدودیتهای پژوهش و پیشنهادات

منابع

ضمایم

چکیده

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید