مقاله جامعه پذیری و روشها و انواع جامعه شناسی

مقاله جامعه پذیری و روشها و انواع جامعه شناسی مقاله جامعه پذیری و روشها و انواع جامعه شناسی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 31 KB

تعداد صفحات : 46

بازدیدها : 233

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

مقاله جامعه پذیری و روشها و انواع جامعه شناسی

مقاله جامعه پذیری و روشها و انواع جامعه شناسی

مطالب:

جامعه پذیری انسان

تأثیر عوامل طبیعی و ارثی در جامعه پذیری،

تأثیر خصوصیتهای نژادی و محیط طبیعی در چگونگی رفتار انسان،

واژه نامه،

چگونگی اجتماعی شدن

 واژه نامه،

روشهای تحقیق در جامعه شناسی و مشکلهای آن

چگونه یک جامعه شناس کارِ خود را شروع میکند،

فنون پژوهش در زمینهء جامعه شناسی،

 روشهای مستند تحقیق در جامعه شناسی،

 واژه نامه:

 تبیین جامعه شناسی

تقسیم بندی جامعه شناسی

جامعه شناسی انسانی،

 جامعه شناسی حیوانی،

 جامعه شناسی نظری،

 جامعه شناسی عملی،

 جامعه شناسی خانواده،

 جامعه شناسی روستایی،

 جامعه شناسی شهری،

 جامعه شناسی اقتصادی،

 جامعه شناسی سیاسی،

 جامعه شناسی صنعتی،

 جامعه شناسی حقوقی،

 جامعه شناسی آموزش و پرورش،

 جامعه شناسی ادیان،

جامعه شناسی معرفتی،

 جامعه شناسی هنر،

 جامعه شناسی انحرافهای اجتماعی (جُرم شناسی)،

 واژه نامه،

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: بخشهایی از متن:

جامعه پذیری انسان

برای شناخت چگونه گی جامعه پذیری انسان از لحظه یی که چون دیگر موجودات به صورت ساده زنده گی میکرده تا انسان متمدن امروزی، ابتدا باید به علت جدایی انسان از محیط طبیعی اشاره کرد و گفت انسان برای رفع نیازهای دیگر خود از آن محیط بیرون آمد و زنده گی جمعی را در غارها، کوهها و سپس دشتها و مراتع شروع کرد. چون انسان قادر نبود مانند دیگر حیوانها به راحتی از محصولها به طور طبیعی تغذیه کند، به همین دلیل چنان محیطی برای ادامهء حیاتش محیط مساعد و مناسبی نبود. از طرف دیگر قدرت سازگاری انسان با محیط طبیعی در حد دیگر حیوانها نبود به همین دلیل برای رهایی از این ناسازگاریها و نارساییهای غذایی به زنده گی جمعی در کوهها و دشتها راه یافت.

انسانهای اولیه ابزاری نداشتند چون تولید را نمیشناختند هم چنین تکلم، شرم و حیا، اخلاق و علم هم نداشتند چون برای آن گونه زنده گی به این پدیده های اجتماعی نیازی نداشتند. در حقیقت شیوهء زنده گی او در آغاز بسیار ساده و ابتدایی بود و اندیشه و تفکر او را از موجودات دیگر متمایز نمود و همین امر موجب شد با شیوهء زنده گی از حالت ابتدایی و ساده زیستن به تنوع و پیچیده گی بیشتری مبدل گردد.

تغییر محیط زنده گی در دگرگونی رفتار و کردار به انسان کمک زیادی کرده است چون یکی از خصوصیتهای ویژهء انسان داشتن قدرت سازگاری با محیط طبیعی و بعد محیط اجتماعی و پرورشی اوست. به همین دلیل است که مردم جهان قادر اند در شرایط جغرافیایی کاملاً متفاوت زنده گی کنند مثلاً انسان قطبزی بعد از مدتی قادر خواهد بود در منطقهء استوایی هم زنده گی نماید. خصوصیت سازگاری با محیط طبیعی از یک طرف و امکان سازش با محیط اجتماعی از طرف دیگر به انسان کمک کرد که نی تنها خود را با شرایط محیط جدید یعنی غار سازگار نماید بل که نیاز وادارش کرد تا برای شکار به ابداع وسایل و ابزار سنگی بپردازد و بتواند از آن ها در کشتن حیوانها استفاده نماید. ...

...

روشهای تحقیق در جامعه شناسی و مشکلهای آن

برای شناخت جامعه شناسی کسی که خود در این علم صاحب نظر باشد و بینشهای متفاوت را در مورد جامعه شناسی خوب بداند باید در هر گروه و یا جامعه یی که میخواهد تحقیق کند شرکت فعال داشته و با آن ها زنده گی کند یا تماس مستقیم و متوالی داشته باشد در غیر این صورت تحقیق و پژوهش او ارزش علمی نخواهد داشت چون مشاهده و بررسی و به دنبالش آزمایش و تجربه صحیحترین راه نزدیک شدن به حقیقت علمیست. بنابراین روش تحقیق در علوم اجتماعی و علوم طبیعی تقریباً مشابه است با این تفاوت که موضوع مطالعهء آن ها فرق میکند.

 چگونه گی عوامل مورد مطالعهء دانشمندان علوم اجتماعی مسایلی ایجاد میکند که دانشمندان علوم طبیعی نیز با آن ها مواجه هستند اگر چه دانشمندان علوم اجتماعی تفکر و دقت خود را در مشاهدهء تمام جنبه های رفتار انسانی محدود میکنند ولی نمیتوانند ادعا کنند همیشه موفق میشوند چون انسان موجود متفکر و متغیریست، مثلاً، زنده گی زناشویی یک امر خصوصیست و بسیاری از مردم به آشکارکردن و بیان مسایل آن و یا سایر مسایلی که آن ها را شرمگین و پریشان میکند، تمایلی ندارند. حتی اگر محققی فکر کند به پرسشنامهء او صادقانه جواب میدهند، اشتباه میکند. انسان استعداد شگرفی در گولزدن خود و دیگران دارد. به همین دلیل تحقیق در مورد انسان کارِ آسانی نیست. در اجتماع، جامعه شناس تنها میتواند آزمایشهای خود را روی انسان به طور محدود و با اجازهء خود او انجام دهد. استفاده از دوربینها و لوازم ضبط صوت بدون اطلاع یا رضایت مردمی که مورد مطالعه قرار میگیرند ممکن است به تهاجم آن ها منجر شود. به همین دلیل اخیراً جامعه شناسان سعی میکنند با رعایت قوانین اخلاقی مردم را بدون اطلاع و اجازهء قبلی مورد مطالعه قرار ندهند. در هر حال با در نظر گرفتن موازین اخلاقی وقتی مردم بدانند مورد مطالعه اند احتمالاً مانند مواقع عادی رفتار نمیکنند. ....

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید