دسته : کشاورزی و زراعت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 89 KB
تعداد صفحات : 88
بازدیدها : 515
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلتحقیق در مورد قارچ شناسی
بخشهایی از متن:
قارچ شناسی:
قارچها مجموعه بسیار وسیعی را حدود یكصد هزار گونه تشكیل می دهند كه از نظر شكل ظاهری و اندازه عده ای فوق العاده متفاوت می باشند. عده ای از اینها ذره بینی و برخی دیگر مانند پلی پور (Polypores) و لیكوپردن بوریستا (lycoperdon borista) بسیار بزرگ هستند. این گروه از موجودات از كوچك و بزرگ دنیایی را تشكیل می دهند كه هر كدام بر حسب طبیعت خود محیط مناسبی را انتخاب می نمایند.
قارچها بر خلاف باكتریها و جلبكهای آبی كه فاقد هسته حقیقی می باشند (protocaryotes) همگی دارای هسته مشخص بوده (eucayotes) این نظر به جلبكهای قرمز سبز گیاهان گلدار و حیوانات نزدیك میشوند.قارچها را در طبقه بندی موجودات زنده جزو گیاهان و رده فیتهای بدون كلروفیل به حساب میآورند.
تغذیه و طرق زندگی قارچها:
این موجودات به علت فقدان كلروفیل قادر به استفاده از كربن هوا به طریق فتوسنتز نیستند و همواره نسبت به این عنصر هتروتروف (heterotropt) می باشند. این طبیعت هتروتروفی و عدم استقلال موجب می شود كه آنها را به سه گروه:
1-گندروی (saprophytes)
2-انگل (parasites)
3-همزی (symbiotes)
تقسیم می كنند.
قارچهای كلاهدار با زندگی بر روی مواد آلی مرده ساپروفیت نامیده می شوند. گروهی از این قارچهای چتری ممكن است با زندگی صورت انگلی مواد غذایی مورد نیاز خود را از مواد زنده به دست آورند و گروه دیگر حالت اختیاری دارند یعنی می توانند به حالت ساپروفیتی یا پارازیتی زندگی كنند. قارچهای كلاهدار دیگری نیز به صورت همزیستی با گیاهان به سر می برند كه میكرو ریز نامیده می شوند. دو اصلاح (mushroo toadstool) در مورد قارچهای كلاهكدار به كار می رود. قارچهای چتری متعلق به راسته (aphyllophorales & agaricale) از رده بازیدیومیستها است. و گروه خوراكی آنها (mushroom) و قارچهای سمی (toadstool) نامیده می شوند.
زندگی قارچ:
قارچ نوعی گیاه است كه اندام غیر جنسی آن به نام میسیلیوم (mycelium)یا ریسه كه از رشته های نازك میكروسكوپی یا هیف (hyph) تشكیل شده اغلب به چشم نمی آید. آنچه به عنوان قارچ میشناسیم یعنی مجموعه كلاهك و پایه دستگاه تولید مثلی این گیاه است مجموعه خاص را كه تولید كننده و نگه دارنده هاگ هستند همینیوم (hymenium) می گویند. هاگ ذره بسیار ریزی است كه كم و بیش گرد بوده و قطر آن از چند هزارم میلیمتر تجاوز نمی كند. هاگ را میتوان بذر قارچ به حساب آورد.
...
مطالبی چند درباره تغذیه قارچ
قبل از اینكه ما بستر غذائی قارچ را آماده كنیم لازم است به طور خلاصه به مهم ترین تغییر و تحولاتی كه در كمپوست و مواد غذائی آن روی می دهد بپردازیم. در حقیقت این همان گیاه سبز است كه شرایط رشد و نمو قارچ را به وجود می آورد، زیرا دارای تمام مواد غذائی است كه قارچ به آن نیاز دارد. كلش، خارك اره و غیره مواد اولیه كمپوست را تشكیل می دهند. به علاوه یولاف، یونجه و سایر نباتا علوفه ای كه برای خوراك اسب به كار می روند تماما قسمت هائی از همان گیاه سبز هستند. ئیدراتهای كربن به كمك نور خورشید، كروفیل، كربن، اكسید دو كربن و هوا تشكیل می شود. سایر مواد حیاتی برای گیاه شامل مواد معدنی خاص هستند. مخصوصا ازت، فسفر، پتاسیم، كلسیم، منگنز، منیزیوم و گوگرد. به علاوه می توان از اكسیژن و آب به عنوان مواد غذائی ضروری نام برد.
تمام موجودات چند سلولی اسكلت خود را مدیون شبكه ای از تعداد بی شماری سلولهای مختلف هستند كه محتوای آنها را پروتوپلاسم به عنوان مهمترین عامل حیات تشكیل می دهد. این سیستم به وسیله تنظیم كننده هایی به نام مواد موثر هدایت می شود كه می توانند رشد و نمو را تحریك، متوقف و یا هدایت كنند. سلولها علاوه بر آب دارای مواد سفیده ای با تركیبات مختلف بوده و همه آنها دارای ازت می باشند. در این رابطه دانستن این موضوع اهمیت زیادی دارد كه قارچ اعضاء مواد سفیده ای یعنی اسیدهای آمینه را به عنوان منبع ازت ترجیح داده و مورد استفاده قرار می دهد. بعلاوه گوگرد و فسفر نیز همچنان اجزای مواد سفیده ای هستند كه برای تغذیه قارچ مصرف می شوند. از مواد معدنی موجود در سلول برای قارچ، كلسیم و پتاسیم اهمیت دارند. البته در سلول گیاهی مواد زیاد دیگری نیز وجود دارند كه می توان آنها را در خود قارچ نیز یافت. مواد غذائی نامبرده از نظر اهمیت برای تغذیه قارچ شناخته شده هستند و در صورت ضرورت می توان آنها را در جهت تغذیه به محیط پرورش قارچ افزود. در مورد سایر عناصر چنین تصور می شود كه این مواد با مصرف مواد گیاهی بعنوان بستر تغذیه قارچ باندازه كافی موجود می باشند. به مواد درونی سلول ها همچنان تعدادی از تركیبات شیمیائی تعلق دارند كه از بین آنها ئیدرات های كربن یعنی نشاسته و قند دارای اهمیت ویژه ای برای قارچ می باشند. مثلا برای رشد قارچ قندها مضر می باشند و این موقعی پیش می آید كه در كود اسبی مقدار زیادی قند وجود داشته باشد كه آن هم در اثر خوردن مقدار زیادی چغندر قند و یا ملاس چغندر به وسیله اسب ایجاد می گردد. شاید به همین دلیل می باشد كه اگر از علف تازه (خصیل) بعنوان علوفه اسب استفاده شود مقدار برداشت قارچ كاهش می یابد.
خرید و دانلود آنی فایل