مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی

مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 21 KB

تعداد صفحات : 37

بازدیدها : 290

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی

مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی

یادگیری

چكیده:

امروزه آموزش مهارتهای پایه از مرز خواندن، نوشتن و حساب كردن و استدلال كردن فراتر رفته و آموزش مهارتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات قلب و هسته مركزی بسیاری از نظامهای آموزش و پرورش جهان را تشكیل داده است.

ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی كشور علاوه بر ملاحظات فرهنگی، اقتصادی ، اجتماعی ، تكنولوژیكی و ارزشی ، مستلزم بستر سازی و آماده سازی دقیق ، عالمانه، آگاهانه و همه جانبه نگری است. از آنجایی كه نهادینه كردن فناوری اطلاعات و ارتباطات درنظام آموزشی كشور ،گذر از مراحل انتقال ایده، ایجاد ، جذب و بومی سازی ، اشاعه و مستند سازی را طلب می كند، دسترسی به منابع و ذخایر دانش و تجربیات جهانی به تسهیل این گذر كمك می كند.

پیشرفتهای فناوری منجر به تحول در كار ، و تغییر در سازماندهی كار شده است. بنابراین صلاحیتها و شایستگی مورد نیاز در حال تغییر می باشد . صلاحیتهایی كه اهمیت می یابند عبارتند از :

تفكر انتقادی ، صلاحیتهای گسترده عمومی، شایستگی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و توانایی در كار كارشناسی، تصمیم گیری ، سر و كار داشتن با موقعیتهای پویا، كار به عنوان عضوی از گروه، برقراری ارتباطهای موثر (قورچیان ،1382).

مفاهیم كلیدی: یادگیری – آموزش مجازی – ICT - ارتباطات

 

مقدمه:

تغییر نقش معلم دركلاس درس

  • فناوری چه تأثیری بر مدارس می گذارد؟
  • چگونه یادگیری را غنی تر می سازد؟
  • فناوری چه تأثیری بر معلم و روش تدریس او دارد؟
  • معلم چگونه تغییر می كند؟
  • ورود ICT به كلاسهای درس ، چه تأثیری بر معلمان دارد؟
  • آیا بر كار و فعالیت آن ها می افزاید یا آن را كاهش می دهد؟

آیا ICT ابزاری برای كمك به تدریس برنامه ی درسی است یا محتوای برنامه را افزایش می دهد؟

...

 بیان مسئله :

  كاربردهای جدید فناوری ارتباطات و اطلاعات چون پست الكترونیكی و ویدئو كنفرانس ، اینترنت و شبكه ی جهانی ، امكانات ارتباطی گوناگونی را برای مدارس فراهم آورده است. در كلاسی كه دانش آموزان به اینترنت دسترسی دارند، ارتباط با خارج از محیط و فرهنگ مدرسه می تواند امكان درك فراتر از محیط اطراف و فرهنگ را فراهم نماید.

  دانش آموزان در یك شهر ، استان و كشور می توانند تجربیات خود را از طریق پست الكترونیكی و ویدئو كنفرانس با دانش آموزان شهرها، روستاها و كشورهای دیگر به اشتراك گذارند.

  دانش آموزان هنگام كار با ICT اغلب در گروه ها با یكدیگر مشاركت می كنند. تجربه ی كار گروهی ICT بر رشد و توسعه ی مهارت های فردی -  اجتماعی تأثیرات مفیدی دارد. در حل مسائل به شكل گروهی ، در عین این كه همه به طور فعال درگیر انجام دادن تكلیف و فعالیت اند، هر دانش آموز نقش خاصی دارد. ICT ابزار مناسب برای برقراری ارتباط و كنترل آن در اختیار دانش آموزان قرار می دهد.

  دانش آموزان در مواجهه با چالش های موجود ، اعتماد به نفس خود را افزایش می دهند و احساس قدرت می كنند. این امر روابط بین معلمان ودانش آموزان را تغییر می دهد. ارتباط های On- line به دانش آموزان قدرت كنتر ل می دهد. در این حالت معلم یك رهبر ، هدایت گر ، یاری دهنده، همكار و ارزیاب است كه نقش سنتی كارشناس موضوعی وی را با مدیر برنامه تلفیق می كند.

ICT از طریق درگیر كردن دانش آموزان در كار جمعی مشترك، یك كلاس درس را به محیطی جامع با دایره شمول وسیع تر تبدیل می كند. ظرفیت و قابلیت ICT به گونه ای است كه برای هر دانش آموز با هر میزان توانایی مورد استفاده قرار می گیرد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید