دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 9 KB
تعداد صفحات : 28
بازدیدها : 341
برچسبها : عدالت سازمانی مدیریت عدالت عدالت در سازمان آثار عدالت سازمانی مقاله اختصاصی
مبلغ : 40000 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی عدالت سازمانی، آثار و عوامل موثر بر آن و مدیریت عدالت در سازمان
این مقاله به طور اختصاصی به مبحث عدالت سازمانی و آثار آن با استفاده از منابع به روز می پردازد. در این مقاله پس از بحث در خصوص عدالت در سازمان و ابعاد آن، به بررسی آثار آن می پردازیم. تلاش شده است در این مقاله از منابع متعدد (بیش از 100 منبع) و به روزتر خارجی و داخلی استفاده شود به طوری که اکثر منابع برای سالهای اخیر است (از 2017 تا 2023).
بخشهایی از متن مقاله
تحقیقات عدالت سازمانی در طیف وسیعی از مناطق، زمینه ها و محیط های تحقیقاتی انجام شده است. در نتیجه، هر تحقیق از تعریف متفاوتی از عدالت سازمانی (OJ) استفاده می کند. عدالت سازمانی به ادراک کارکنان از تعاملات محل کار، فرآیندها و نتایج حاصل از دستیابی به عدالت اشاره دارد. به این معنا، عدالت سازمانی از منظر فرد نگریسته می شود و نه تنها به نتایج منصفانه، بلکه به چگونگی دستیابی به آنها نیز توجه دارد.
علاوه بر این، عدالت سازمانی می تواند به عنوان مسائل مربوط به احساسات و پذیرش کارکنان در خصوص انصاف و واکنش های آنها نسبت به نتایج کاری در سازمان تفسیر شود. اگر کارکنان چیزی را کسب کنند که مطابق با کاری باشد که با موفقیت انجام داده اند، در این صورت احساس خواهند کرد که سازمان با آنها منصفانه رفتار کرده است. از سوی دیگر، کارمندانی که به آنچه که لیاقتش را دارند نمی رسند، احساس بی عدالتی خواهند کرد.
بنابراین، OJ (Organizational justice) را می توان به منزله تشخیص کارکنان در خصوص چگونگی جبران (یا بازپرداخت) مشارکتها و کمکهایی که در قالب تصمیمات و روند های سازمانی ارائه داده اند توصیف کرد. ...
عدالت سازمانی تأثیر قابل توجهی بر رفتار و عملکرد اعضای سازمان دارد. همچنین، عدالت سازمانی به عنوان یک ارزش کلیدی، جذابیت در محیط کار و ارتباطات مثبت در سازمان ایجاد می کند. در ادبیات مدیریت و علوم سازمانی، مفهوم عدالت سازمانی به عنوان یک مبحث مهم مطرح می شود. عدالت سازمانی به توزیع منابع، حقوق و فرصتها در سازمان اشاره دارد تا اعضای آن احساس کنند که تصمیمات و اقدامات مدیران و سازمان نسبت به آن ها عادلانه و منصفانه است. عدالت سازمانی را می توان به عنوان تصورات فردی از عدالت در محل کار در نظر گرفت. ...
عدالت سازمانی توسط رابینز به صورت کلی احساس از انصاف در محیط کار تعریف شده است، که شامل عدالت توزیعی (DJ)، عدالت رویه ای (PJ)، عدالت بین فردی (IPJ) و عدالت اطلاعاتی (IFJ) می شود. علاوه بر این، گرینبرگ یک چارچوب چهار عاملی پیشنهاد کرد که عدالت تعاملی علاوه بر DJ و PJ به IPJ و IFJ تقسیم می شود. همچنین عدالت سازمانی OJ معمولاً بر اساس عدالت درک شده به چهار دسته تقسیم می شود: DJ، PJ، IPJ، و IFJ.
در ادامه مقاله به بررسی بیشتر ابعاد عدالت سازمانی پرداخته می شود. ...
تحقیقات نشان می دهد که ادراک کارکنان از عدالت سازمانی در سازمان ها، دامنه گسترده ای از تأثیرات را بر رفتار و کارایی آنها دارد. آثار عدالت سازمانی به طور کلی می تواند شامل رضایت کارکنان، تعهد سازمانی بالا، بهبود انگیزه و ارتقای عملکرد شغلی، افزایش تمایل به همکاری و اشتراک دانش و تجربیات، کاهش رفتارهای مضر سازمانی مانند غیبت و تاخیر، افزایش تمایل کارکنان به پیشنهاد دهی و نوآوری و حتی رفع تقابلات و تنش ها در سازمان باشد.
همچنین، برخی مطالعات نشان داده اند که عدالت سازمانی می تواند رابطه مثبتی با رضایت مشتریان و اعتماد عمومی به سازمان داشته باشد. این بدان معناست که وقتی کارکنان ادراکی قوی از عدالت در سازمان دارند، آنها بهترین خدمات را به مشتریان ارائه می دهند و اعتماد مشتریان به سازمان افزایش می یابد. ...
فهرست مطالب مقاله
مقدمه
ابعاد عدالت سازمانی
آثار عدالت سازمانی
عدالت و قصد ماندن در سازمان
عدالت و فرسودگی شغلی
عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی
عدالت سازمانی و پریشانی روانی
عدالت سازمانی و استرس ادراک شده
عدالت سازمانی و رفتار کاری مضر
سایر نتایج در مورد اثرات عدالت سازمانی
عوامل موثر بر عدالت سازمانی
خرید و دانلود آنی فایل