دسته : معماری
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 1517 KB
تعداد صفحات : 28
بازدیدها : 738
برچسبها : پروژه معماری مسجد کبود تبریز
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی حاضر با فرمت پاورپوینت با موضوع معماری مسجد کبود تبریز تهیه گردیده است که به تاریخچه، وجه تسمیح مسجد کبود،معماری مسجد، مسجد کبود تبریز از دیدگاه محققین، آداب و رسوم تدفین در مسجد، مرمت و تعمیر بنامی پردازد/
بخشهایی از متن
چنین تصور می شود که ساختمان مسجد کبود به مثابه یادمانی از پیروزی های جهانشاه برپا گردیده است، به طوری که در این خصوص می توان به سوره فتح که به صورت کامل و به شکل برجسته، زینت بخش دورتادور بالای شبستان بزرگ می باشد، اشاره نمود. نام جهانشاه در کتیبه بالای درب ورودی نقش بسته که قبلاً روکش طلایی داشته است.
مسجد کبود دارای دو مناره باریک و بلند در منتهی الیه شرق و غرب ضلع شمالی بوده است. در پشت درب ورودی به شبستان بزرگ، یک بیت شعر فارسی به خط ثلث نوشته شده بدین مضمون:
کردار بیار و گرد گفتار مگرد چون کرده شود، کار بگویید که کرد
مسجد جهانشاه یا مسجد کبود (گوی مسجد) از آثار ابوالمظفر جهانشاه بن قرا یوسف از سلسله ترکمانان قراقویونلو می باشد که در 870 هجری به همت و نظارت جان بیگم خاتون،زن جهانشاه بن قرایوسف قره قویونلو، پایان یافته است.
در کتابهای تاریخی، این بنای باشکوه را عمارت مظفریه خوانده اند که مورد توجه ابو المظفر یعقوب بهادر خان قرار گرفت.در این روزگار تبریز در نهایت آبادانی و رونق بود. در نیمه اول قرن یازدهم هجری، کاتب چلبی و اولیا چلبی جهانگردان ترک عثمانی و در نیمه دوم همین قرن،تاورنیه و شاردون جهانگردان فرانسوی از این مسجد دیدن کرده بودند. کاتب چلبی در تاریخ جهان نما می نویسد:
درگاه مسجد جهانشاه بلند تر از طاق کسری است.بنایی عالی است که با کاشیهای زیبا آراسته شده، گنبد های بلندی دارد....جامع دل انگیزی است که هر کس داخل شود دلش اجازه بیرون شدن را نمی دهد. لیکن شیعیان غالب ااز رفتن بدان مسجد خودداری می کنند. این بنا با کاشیهای زیبا آراسته شده، گنبدهای بلندی دارد و همه در ودیوار آن با کاشیهای رنگارنگ زینت یافته است
خرید و دانلود آنی فایل